Subsidie voor zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen subsidie ontvangen in 2016? Voor zonnepanelen subsidie ontvangen zijn er tal van mogelijkheden. Welke op u van toepassing zijn is per situatie verschillend. Ten eerste is er een onderscheid tussen de mogelijkheden voor particulieren en zakelijke gebruikers van zonnepanelen, en van de provincie/gemeente waarin u gevestigd bent.

Zonne-energie wordt voor particulieren steeds interessanter: de zonnepanelen worden steeds goedkoper en de energierekeningen worden immers steeds hoger. Het is dus een goed moment om zonnepanelen aan te schaffen want met zonnepanelen kan er flink bespaard worden op die energierekening.

Subsidie zonnepanelen 2016

Waarom worden er in 2016 geen landelijke subsidies voor zonnepanelen meer vrijgegeven door de regering? De regering is van mening dat er geen zonnepanelen subsidie nodig is, omdat zonnepanelen op dit moment een lage prijs hebben.
Veel provincies en gemeentes geven daarentegen wel zonnepanelen subsidies in 2016. De gemeentes en provincies staan namelijk los van het landelijke besluit. Om te weten voor welke zonnepanelen subsidie u in aanmerking komt kan u kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl. Hier kunt u de subsidie regeling voor zonnepanelen per gemeente/provincie nalezen.

Subsidie voor zonnepanelen voor Breda en omgeving

Voor wooneigenaren in gemeente Breda zijn de volgende leningen op zonnepanelen in 2016 van toepassing:

  • GreenLoan lening;
  • Extra hypotheek voor duurzame woningen;
  • energiebespaarlening;
  • VvE energiebespaarlening;
  • BTW op zonnepanelen terugvragen (Btw tarief 21%).

Meer weten over subsidie op zonnepanelen?

Bent u nieuwsgierig naar de regelingen voor zonnepanelen subsidie voor bedrijven, heeft u een algemene vraag over subsidie op zonnepanelen of wilt u meer weten over SDE subsidie? Neem dan een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op.

Meer weten?

Jaap-vd-Sande
Onze adviseurs zijn u met plezier van dienst!